Usluga osobnog Asistenta

Cilj usluge je rasterećenje obitelji i stvaranje uvjeta za veće uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života te veći stupanj samostalnosti.

Trajanje programa: 2019.-2021.. godine

Projekt usluge osobne asistencije kojeg provodi Društvo osoba s invaliditetom je skup individualiziranih programa kreiranih za četvero naših članova kojima je potrebna pomoć u u procesima samozbrinjavanja te osamostaljenja.

Ovaj program korisnicima pruža mogućnost i priliku za kvalitetniji život na način da im se omogući asistencija u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te sudjelovanju u socijalnom životu njihove okoline.
Provođenjem ovog programa spriječava se njihova institucionalizacija, omogućava obavljanje svakodnevnih aktivnosti te integracija u društvo.
Osobni asistent, kao zaposlenik Društva, dužan je poštivati Etički kodeks udruge, kao i potpisati izjavu o povjerljivosti .
 Jednom mjesečno, pri predaji mjesečnih izvještaja, obavlja individualnu superviziju sa osobnim asistentima, te posebno sa korisnicima radi utvrđivanja tijeka provedbe usluge, zadovoljstva uslugom te rješavanja eventualnih poteškoća.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku