ŠTAND ZA NAS

Dana 09.07.2020. prisustvovali smo prvi puta na ljetnom sajmu „Mercatino“ na rovinjskoj rivi kojeg je pokrenula udruga Rekreator na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača.

Sajam se održava svakog četvrtka tokom srpnja na gradskoj rivi, odnosno Obali Pina Budicina, a cilj mu je okupiti domaće proizvođače, male proizvdne obrte, umjetnike i kreativce, sve kako bi građanima i posjetiteljima Rovinja približili domaću proizvodnju.

Naša se ponuda na štandu sastoji od rukotvorina koje smo izradili sami uz neizostavnu pomoć  naših volontera. Najviše smo ponosni na privjeske za ključeve, ali naći će se tu i naušnica, narukvica i ogrlica. Cilj nam je promovirati naš rad, a prikupljene donacije naravno ulažemo u buduće kreativne radionice.

Na prvi dan sajma u 10 sati ujutro prošetali smo se punim rukama i kolicima od naše udruge do štanda. Imali smo sa sobom od nakita do privjesaka, natpisa, stolica, zvučnika i suncobrana. Pitali smo se dali izgledamo više kao da se nekud selimo ili da smo izašli iz dućana nakon kupovine prateći otkačenu i nepovezanu shopping listu.

Organizatorica sajma, Sonja iz udruge Rekreator, dočekala nas je srdačnim osmijehom. Bili smo jako zahvalni što nas je pozvala da se smjestimo na štand ispod sjenice tako da smo mogli bezbrižno sjediti u hladu tijekom najvećih vrućina. Mi smo naš suncobran naravno posudili susjednom štandu. Petra se najviše potrudila oko pripreme nakita za štand, a Korina oko uređenja štanda. Tena je bila zadužena da pozdravlja zainteresirane osobe koji se približavaju štandu, Zvonimir da ih poziva na engleskom jeziku, a Ivan na njemačkom.

Čim smo završili s uređenjem štanda (kako nas muzika prati kroz većinu aktivnosti) upalili smo zvučnik tako da privučemo turiste i građanstvo, a i stoga što nitko osim nas nije imao zvučnik pa da i na taj način uljepšamo atmosferu na sajmu. Drugi štandovi su se popunili torbama, nakitom, ručno izrađenim šalicama ili hranom. Naravno, družili smo se i sa većinom osoba na susjednim štandovima. Tokom boravka na sajmu posjetile su nas i spikerice sa lokalnog Radio FM-a sa kojima smo i odradili intervju.

Unatoč trudu nismo uspjeli prikupiti nijednu donaciju u jutarnjim satima, ali se situacija poboljšala kad smo se navečer vratili na posao. U svakom slučaju mi smo zadovoljni našim radom i prisustvom na tako živahnom javnom događaju jer uvijek je najbitnije sudjelovati.

Iz prve ruke o doživljaju sajma

Zvonimir: „Baš je bilo lijepo, morali smo se okušati u tome da vidimo kako će ići, mislim da nam COVID-19 ne stoji za petama nego mi smo jači i možemo dalje. Proveo sam se kao pravi trgovac iako smo imali manje sreće s donacijama jer smo bili u stražnjem redu. Nadam se da možemo bolje jer mi smo drugačiji od drugih“.

Korina: „Meni je sve bilo super, zabavno, lijepi doživljaj, nadam se da ćemo slijedeći put prikupiti više donacija“.

Sada kada znate kako nam je lijepo i koliko se trudimo pozivamo vas da nas dođete posjetiti od 10 -13 sati ili od 18 – 22 sata svaki četvrtak u mjesecu srpnju!

Odaberite si komad nakita i zato što podržavate naš rad dobit ćete na poklon još jedan! Čekamo vas!