radionice hrvatskog fotosaveza

Prije nekoliko godina Hrvatski Fotosavez uspostavio je suradnju sa našom udrugom koja je postala jedno dragocijeno prijateljstvo.

Zadnje dvije godine organizirali su za nas posebno kreativne radionice kojim su nas uvodili u čudesan svijet fotografije i vizualne umjetnosti. Veliku potporu u tome nam je dao Centar za vizualne umjetnosti Batana koji je osigurao svu logističku potporu

 2018. godine  naši prijatelji Zlata i Predrag posjetili  u listopadu. Prvi dan radionice upoznavali smo svojstva fotopapira,reagiranja kemikalija i svjetlosti. Naše radove smo provukli kroz posebne otopine koje su ih obojali u plavo pa smo nakon toga i pripremili izložbu koju smo nazvali “Nebo u moru”. Bilo je to predivna večer prepuna ponosa i zadovoljstva nad postignutim.

Drugi dan radionice istraživali smo pojam negativa kroz tehniku špricanja kemikalija na tkaninu te ga propitivali igrom biljaka kao motiva na majicama. Uz to smo uspijeli još i prošetati gradom i zabilježiti ga svojim objektivima.

 

Nakon godinu dana imali smo ponovno veliko zadovoljstvo družiti se sa našim prijateljima iz Fotosaveza. Naglasak ove radionice bio je na makro slici , odnosno detaljima koje nam čudesan svijet prirode pruža. Tako smo radili makro akrilne printeve biljaka na tkanini te smo kao i svake godine proveli vrijeme u šetnji gradom sa obaveznom foto opremom.