Od karantene do prvog susreta udruge

Važno je upoznati raznolike perspektive i doživljaje. Gianni je poželio podijeliti svoje iskustvo iz perioda koje nije bilo lako za puno naših članova.

Od kada se zatvorila udruga 12.ožujka 2020. prvi put sam imao individualni razgovor mobitelom na Whatsappu sa Jelenom koja mi je pomagala razgovarati o mojim problemima a Lara Venier me nazvala tjedan poslije na Viber.  U početku karantene osjećao sam se nekako čudno, uplašeno, tjeskobno. Sve je bilo čudno, u mojoj glavi je bila velika konfuzija. Vidjeti ljude na ulicama sa maskama mi je bilo jako čudno i ostavilo je jaki utisak na mene. Tih dana me jako veselilo vidjeti tatu, novog psića Lea i provoditi dane u kampanji . U nedjelju 22.ožujka 2020 Antonio mi je instalirao na mobitel Skype kako bih se mogao čuti sa prijateljima iz udruge. U ponedjeljak 23. ožujka 2020 prvi puta smo se čuli na Skajpu na konferenciji „Ludi u podne“ gdje su bili prisutni: ja, Petra, Korina, Zvonimir, Lara i Jelena. Bili smo svi ludi, radili smo zabavne stvari ali i pričali problemima i osjećajima. Slijedeći dan imali smo gimnastiku sa Larom Venier sve do 11.svibnja 2020.Te vježbe su bile jako važne jer su mi pomogle da opustim tijelo. Također u ova dva mjeseca smo imali chat na Whatsuppu „Udruga online“ gdje su bili : Evica, Irenam Tamara Korenić, Tamara Teković, Carmen Cristafulli, ja , Mihaela, Zvonimir, Korina, Ivan Stepanov, Lara Venier, Irany Brstilo i Jelena.

Išao sam se šetati sa svojim bratom, brali smo šparoge i uspjeli smo preživjeti karantenu!

Kada smo se vratili iz karantene svi smo bili  jako uzbuđeni jer se nismo dugo vidjeli uživo. Ja sam bio uzbuđen i pozitivan , bilo je jako lijepo i radili smo  toliko puno stvari zajedno. Bili smo u Centru M.A.R.E. To je zgrada koja je prije bila vrtić a tamo nas je vozila Lana Venier sa Renaut 4.

Prvi dan  odnosno utorak 12.svibnja 2020 radili smo gimnastiku, napravio sam marendu te smo se prošetali da sakupimo grančice i kamenje. Igrali smo  igru balansiranja sa kockama. Drugi dan, u srijedu 13.svibnja 2020 radili smo gimnastiku, napravio sam marendu, prošetali smo se, sakupili smo još grančica i napravili male radove, igrali smo mini boćanje, bacali krugove i pozdravili smo Irany koja je rodila. Treći dan, u četvrtak 14.svibnja 2020 radili smo gimnastiku, marendao sam , šetali smo se i radili kreativne radove. Četvrti dan u petak 15.svibnja 2020 vježbali smo , marendao sam, izrađivali smo male radove, igrali smo se i recitirali pjesmu koja se zove „Lokva“.

Ovi dani su bili toliko lijepi i pozitivni. Naučio sam u karanteni da se treba truditi ostati smiren i da treba pomagati drugima. Jako sam zadovoljan što opet mogu vidjeti ljude i razgovarati s njima.

Gianni Velan