Etno film festival

Od 23. do 27.4 održan je, možda jedan od posljednjih, Etno festivala u Rovinju. Osim što smo kao građani Rovinja imali, kao i svih prošlih godina, veliku zadovoljstvo da se jedan ovako poseban i kvalitetan festival održava upravo u našem gradiću, ove godine smo imali posebnu čast da budemo i mi, kao Društvo osoba s invaliditetom, uključeni u sam program. Naime, dio programa je bila i radionica vizualne antropologije pod vodstvom Relje Pekića. Radionica je istraživala temu društvenog aktivizma. 

Zahvalni smo direktorici festivala Tamari Nikolić Djerić što nas je uključila i prepoznala naš aktivan društveno koristan rad. Mlade studentice antropologije iz Beograda, Nina Mladenović, Anđela Dostanić i  Emilija Bošković provele su  s nama tri dana, uključivši se u naše aktivnosti, slušajući nas i promatrajući. 

Rezultat njihovog rada je desetominutni etnološki film „Jel smo tu?“ koji je premijerno  prikazan na zadnjem danu Etno film festivala, a nakon toga još jedno u MMC Rovinj te u Beogradu. Glavne zvijezde filma su naša Tena i Katia koje su uživale i dobile zasluženu pažnju tokom tri dana snimanja.

Zahvalni smo cijeloj filmskoj ekipi na njihovom trudu, entuzijazmu i ovom zabilježenom sjećanju.