Malo drugačije valentinovo

Svake godine, 14. veljače, slavimo blagdan svetog Valentina, sveca i mučenika, koji je postao simbolom zaljubljenosti, odnosno, ljubavi između žene i muškarca. S obzirom na to da smo prošle godine na Valentinovo dijelili ljubavne kolačiće našim sugrađanima znali smo da i ove godine moramo nešto napraviti a da bude u sladu s novim „normalnim. Štand nismo mogli imati zbog trenutnih aktualnih epidemioloških mjera. No to nas nije zaustavilo da ne pronađemo alternativno rješenje. 

Naše kreativne radionice i šetnje motivirale su nas da napravimo nešto drugačije. Gledali smo u veliku količinu vune koju smo dobili kao donaciju od jedne naše sugrađanke i došli na ideju da napravimo male torbice u koje ćemo staviti prigodne poruke o ljubavi. Šarene torbice smo izrađivali 2 tjedna na našim radionicama, prilikom izrade razgovarali smo o ljubavi i zaključili kako se nećemo fokusirati isključivo na partnersku ljubav već i na druge vrste ljubavi kao što su ljubav prema svome gradu i sugrađanima koji nam već godinama pružaju podršku, prijateljstvo i sl. U izradi poruka pomogla nam je skupina “Kockice” Dječjeg vrtića i jaslica Neven, učenici 2.B razreda Osnovne škole Vladimira Nazora i Talijanska osnovna škola Bernardo Benussi. Kako bismo razbili monotoniju prilikom podijele torbica došli smo na ideju kako bismo ih mogli sakriti na razne lokacije po gradu kako bi naši građani na dva dana postali istraživači i tražili ih. Bili smo jako uzbuđeni oko ideje te smo u šetnji gradom tražili najbolje lokacije za naše skrivene torbice.   Sve smo lokacije slikali kako bi nam bilo lakše prilikom njihovog sakrivanja. 

Zamolili smo sugrađane da se prilikom pronalaska torbica  slikaju i pošalju nam svoje doživljaje putem maila ili inboxa na službenoj facebook stranice. Reakcije na same dane akcije su nas oduševile: Izlazak u grad se pretvorio u nezaboravnu avanturu ponajviše za djecu koja su bila uzbuđena oko toga da možda baš oni pronađu svoju ili poruku prijatelja. Ovo je bila idealna prilika i za same roditelje da kvalitetno provedu vrijeme s djecom u šetnji i druženju.

Mnogi sugrađani su zahvaljujući akciji izašli na ulice u šetnju, susreli jedni druge nakon dugog perioda zime i komunicirali. Mogli bismo zaključiti kako su nas poruke ponovo povezale i podsjetile na toplije vrijeme i bezbrižno  druženje.

Jer uz šačicu dobrog razgovora čovjek zaboravi na sve.